Vervoer

Vervoersservice

In alle kernen is er personenvervoer mogelijk, bijvoorbeeld naar het ziekenhuis of naar een familielid.

Blije Rijder voor Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude

Het doel van de vervoerservice de Blije Rijder is het vervoeren van deur tot deur voor ouderen en andere kwetsbare doelgroepen uit de kernen Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude. Zo willen we voorkomen dat mensen in een sociaal isolement raken. We streven ernaar met dit vervoerssysteem de mogelijkheid tot deelname aan het maatschappelijk en sociaal verkeer te vergroten. Het gaat om ritten die niet met de Groene Hart Hopper of taxi gereden kunnen worden, bijvoorbeeld omdat dit in verhouding veel te duur is, of niet vergoed wordt. Ook is begeleiding mogelijk bij een bezoek aan het ziekenhuis.

Onze vervoerservice draait geheel op vrijwilligers en mede daarom verzoeken wij u uw rit minimaal drie werkdagen van te voren te reserveren. Als u later belt kunnen wij u niet garanderen dat wij u de rit kunnen aanbieden. Er zijn vaste tarieven die dienen als onkostenvergoeding en u rekent direct af met de chauffeur. De rit kunt u aanvragen door contact met ons op te nemen.

Tarieven 2016 Blije Rijder

 

Stichting Vrijwillige Hulpdienst voor Haastrecht en Vlist

Stichting Vrijwillige Hulpdienst Haastrecht wilt met deze dienst de zelfredzaamheid van ouderen, zieken en andere hulpbehoevenden in Haastrecht en omgeving bevorderen. Zij zijn bereikbaar via de telefoonnummers 0182-503415 en 0182-795360. Graag uw verzoek, indien mogelijk, minimaal 48 uur van te voren indienen. De kosten voor een enkele rit bedragen:

  • €1,50 voor een rit binnen de kern Haastrecht.
  • €2,50 voor een rit naar/van Goverwelle.
  • €3,75 voor een rit naar ziekenhuis/zorginstelling enz. in Gouda.
  • €0,25 per gereden kilometer voor overige ritten.

 

Histo Stolwijk voor Stolwijk en Vlist

Histo Stolwijk voorziet de bewoners van Stolwijk en Vlist in het vervoer naar het ziekenhuis in Gouda, vervoer naar Bergambacht en vervoer binnen Stolwijk. Graag 3 dagen van te voren reserveren bij mevrouw Lonneke Lakerveld. Zij is bereikbaar op de telefoonnummers 0182-342966 of 0182-342921, of door te mailen naar lonlakerveld@planet.nl.

De kosten voor Stolwijk, start bij €2,50 heen en terug. Het tarief is €0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. De kosten voor structureel vervoer worden in overleg vastgesteld. Bij een bezoek aan het ziekenhuis is er ook begeleiding mogelijk. Ook vervoer naar De Baanbreker, activiteitencentrum in Stolwijk, is mogelijk.

 

Alternatieven

Vlist; BELBUS  Meer informatie via 0182-383032 of kijk op www.belbus-schoonhoven.nl

Buurtbus Vlist Schoonhoven of Vlist Woerden  Kijk op www.9292.nl of bel 0900-9292

Buurtbus Stolwijk-Achterbroek-Berkenwoude-Lekkerkerk U5 keer per dag. Kijk op www.9292.nl of bel 0900-9292

GroeneHartHopper: is een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer alleen voor inwoners van de regio Midden-Holland. De GroeneHartHopper is een vorm van Collectief Vraagafhandelijk Vervoer (CVV). De GroeneHartHopper combineert het vervoer van OV-reizigers en het vervoer van mensen, die in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) op grond van hun functiebeperking geïndiceerd zijn voor een Wmo-pas voor het CVV. Een Wmo-pas kunt u aanvragen bij de gemeente. Dit vervoer is op afroep beschikbaar waarbij pashouders tegen een gereduceerd tarief van deur tot deur kunnen reizen.

Te reserveren via het (gratis) reserveringsnummer 0800-0220900 of te bestellen op de website. Zeven dagen per week, van deur naar deur. Tot één uur van te voren reserveren.

Valys: is er voor mensen met een mobiliteitsbeperking en kunt u gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres. Ook in combinatie met de trein en ander openbaar vervoer mogelijk. Tevens is er begeleiding mogelijk. U kunt een Valys-pas aanvragen bij Valys. Telefoonnummer 0900-9630 (€0,05 per minuut). Tot één dag van te voren te boeken.

Regiobus Groene Hart Ziekenhuis voor Bergambacht, Stolwijk en Haastrecht: Deze bus rijdt:

  • elke maandag de route Gouda-Haastrecht-Oudewater-Bodegraven-Gouda. Klik hier voor de route.
  • elke dinsdag de route Gouda-Stolwijk-Schoonhoven-Bergambacht-Gouda. Klik hier voor de route.

De GHZ-Regiobus is gratis voor patiënten en één familielid of vriend. Geen reservering nodig. Kijk voor opstapplaatsen en tijden op de website, zoek op Regiobus of vraag bij ons naar het reistijdenschema.

Belbus Schoonhoven voor Schoonhoven, Vlist en Ammerstol: maatvervoer voor senioren. Te bereiken via 0182-383032 van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16:00 uur.

Gereformeerde Gemeente Berkenwoude: vervoer van jongeren en ouderen uit Berkenwoude met een tijdelijke hulpvraag.